Managementul strategic al resurselor umane

Error message

Notice: Undefined index: field_members_only in _ctools_entity_field_value_ctools_access_get_child() (line 63 of /home/admin/web/hr-club.md/public_html/sites/all/modules/ctools/plugins/access/entity_field_value.inc).
Articole și instrumente practice: 

MANAGEMENTUL STRATEGIC AL RESURSELOR UMANE

În acest compartiment veţi găsi variate resurse referitoare la aspectele generale ale managementului strategic al resurselor umane.

 

ARTICOLE ŞI INSTRUMENTE PRACTICE

Vă invităm să navigaţi prin meniul din partea stîngă pentru a vedea toate articolele şi instrumentele practice prezentate la această categorie. Semnul indică că acest material poate fi accesat exclusiv de membrii Clubului Managerilor de Resurse Umane

----------------------------------------------------------------------------------------

TRAINING

DENUMIREA PROGRAMULUI COMPANIA DATA
    Managementul resurselor umane: O perspectivă strategică          AXA Management Consulting           La solicitare      

---------------------------------------------------------------------------------------- 

CONSULTANŢĂ

Ai nevoie de un sfat profesionist? Accesează link-urile de mai jos pentru a vedea descrierea serviciilor de consultanţă oferite de profesionişti în domeniu!

... 

----------------------------------------------------------------------------------------

CĂRŢI, PUBLICAŢII

 


 
 
Practica de personal.
Malcolm Martin, Tricia Jackson
Editura CODECS
Practica de personal – o abordare pragmatică a activităţii de personal şi resurse umane, în context organizaţional, un instrument valoros de introducere în domeniul managementului personalului, un ghid util atât generaliştilor, cât şi specialiştilor. Structura cărţii urmăreşte principiile generale stabilite de The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), www.cipd.co.uk, pentru standardele profesionale în resurse umane, pe baza cărora se poate obţine calificarea Certificate in Personnel Practice (CPP), disponibilă în România prin CODECS HR Vocational School, www.hrvocational.ro.
Această carte poate fi găsită în librăriile ProNoi.
 

 

MRU

 

Managementul resurselor umane - Manual de practică

Michael Armstrong

Editura CODECS, 2008

O carte fundamentala, prezentand o serie de idei, teorii si rezultate ale cercetarilor din domeniul managementului resurselor umane, printre care: - conceptul de management al resurselor umane (MRU); - conceptul de management strategic al resurselor umane (MRU strategic); - teoria capitalului intelectual si implicatiile practice ale acestei teorii; - contributia adusa de MRU la performanta organizationala; - practici de management al cunostintelor profesionale; - conceptul de "invatare organizationala" si conceptul de "organizatie care invata"; - managementul recompenselor si sistemele de remunerare; - scena in schimbare a relatiilor colective de munca.
 
Această carte poate fi găsită în librăriile ProNoi

 

 

 
Maestrii managementului resurselor umane. 

Sultan Kermally

Meteorbusiness, 2009
 

 

Maestrii managementului resurselor umane – de fapt, mai multe carti intr-o singura carte. Sultan Kermally, el insusi un „geniu” in domeniu, reuseste sa sintetizeze, clar si concis, contributia adusa la dezvoltarea managementului resurselor umane de 15 dintre precursorii sai, incepand cu Fredrick Winslow Taylor si incheind cu Peter Drucker, asa numitul „maestru al tuturor maestrilor”.

Cei 15 au fost selectati, ne spune autorul, pentru ca „sunt reprezentativi din punctul de vedere al tuturor elementelor cheie si al tuturor aspectelor managementului eficient al resurselor umane”.

Cartea ofera cateva date biografice esentiale despre fiecare maestru, insotite de o serie de informatii despre contributia fiecaruia la perfectionarea acestei discipline, care, dupa cum subliniaza Kermally, „reprezinta cel putin 80% din functia manageriala”. Accentul cade insa pe descrierea unor teorii si principii fundamentale, de o importanta cruciala pentru orice manager, cum ar fi ierarhia necesitatilor, teoriile X si Y, teoria asteptarilor, teoria motivatie-igiena sau principiile leadershipului.

Maestrii si contributiile lor se insiruie in ordine cronologica, volumul capatand astfel forma unei istorii a managementului resurselor umane, strabatuta de la un capat la celalalt de ideea ca oamenii sunt „averea cea mai de pret”.

Această carte poate fi găsită în librăriile ProNoi